Dr. Katona Reisz Gréta


Dr. Katona Reisz Gréta
orvos

 

Tanulmányaimat a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán végeztem, majd a szülészet-nőgyógyászat képzésemet Hódmezővásárhelyen kezdtem.

A Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban először a Sürgősségi Osztályon dolgoztam, jelenleg pedig a Szülészet-Nőgyógyászat Osztályon vagyok szakorvos  jelölt.

A várandósság egy olyan csodálatos élettani folyamat, mely során törekedni kell a várandós és gyermeke testi-lelki egyensúlyának megteremtésére. Ennek az állapotnak az elősegítésében nagyon fontos építő elem a táplálkozás, amely komoly odafigyelést és önfegyelmet igényel. Szakemberként, legjobb tudásom szerint arra törekszem, hogy olyan biztos pont legyek az édesanyák körében, aki minden helyzetben segítséget, bizalmat, megértést és szerető gondoskodást ajándékoz.

Édesanyaként én is részese voltam a kilenc hónap várandós időszak örömeinek, nehézségeinek. Személyes élményem megerősített abban, hogy a szülés hosszú óráiban mily meghatározó a mellettünk levő segítség , mely az’ ismeretlen’ állapotban támaszt, a pillanatnyi kétségbeesésben erőt és olyan lélekjelenlétet biztosit, amelyben   átélhetjük a születés csodáját!