Nyulas Jolán - Babaváró - Tudatos felkészülés a szülésre

Babaváró program

A babaváró program több mint egy évtizede nyújt segítséget a szülésre való felkészülés folyamatában a gyermeket várók számára, online valamint személyes felkészitő formában   

Tapasztalataink szerint egy várandós asszony a 26-28 hét után foglalkozik azzal, hogy miként történik a szülése. A szülésre való felkészítő olyan tematikát követ, ami végig vezet a szülés élettani folyamatán, betekintést enged a kórházi kalandba és bevezet a szülést segítő praktikákba. A szülés egy első gyermekét váró nőnek ismeretlen, kicsit misztikus feladat, míg a többedik szülésnél egy korábbi pozitív tapasztalat esetén a megszerzett testtudat kamatoztatása. Ideális esetben a szülésre való felkészítés hozadéka: önbizalom, bizalom és küzdési képesség ami jó alap egy olyan beavatás értékű eseményhez, mint a szülés megszületés.
A szülésre való felkészítés tájékoztatást nyújt a hozzánk forduló családoknak a szülés élettani folyamatáról, az eseményt támogató bábapraktikákról, valamint a szülést követő gyermekágyas időszak tudnivalóiról.

Szülésfelkészítő

A konzultáció célja: a várandós anya testének felkészítése a szülésre és a szülés utáni mielőbbi regenerálódásra.

Gátizomtorna

A csecsemőmasszázs egy több ezer éves múltra visszatekintő, hagyományokra épülő, szeretetteljes érintés. A masszázs bensőséges kapcsolatot teremt anya és csecsemője között, teljes összhangba hozza őket.

Újszülött ellátása

Az aromaterápia egy természetes gyógymód az anyák és a babák gondozása során, tiszta illóolajok és nemes növényi olajok alkalmazásával.

Aromaterápia

A dietetikai tanácsadás során egyénre szabott, praktikus, a mindennapi életben jól megvalósítható ismeretek birtokába jutunk annak érdekében, hogy minél tökéletesebb étrendet tudjunk kialakítani a várandósság előtt, alatt és az azt követő szoptatási időszakban.

Dietetika

Egy személyre szabott igényeknek megfelelő jelenlét, mindazoknak, akik úgy érzik, hogy megkönnyebbülést jelent, ha az első otthon töltött napok nehézségeiben szeretettel és empátiával telített szakképzett segítségnyújtás házhoz megy.

Babyszerviz

Előadóink

Nyulas Jolán - Babaváró - Tudatos felkészülés a szülésre

Nyulas Jolán

Szülésznő
Bodó Edit - Babaváró - Tudatos felkészülés a szülésre

Bodó Edit

Csecsemőgondozó
Friederichne Nagy Andrea - Babaváró - Tudatos felkészülés a szülésre

Friederichné Nagy Andrea

Gyógytornász, humánkineziológus

Nyulas Jolán

Szülésznő

Szülésznői pályafutásom a Szent Imre Kórházban kezdődött 1989-ben.A több mint három évtized és több ezer szülés, amelyeknél bábáskodtam megtanítottak arra, hogy minden világrajövetel egy önálló, egyedi, beavatás értékű esemény a szülő asszonynak, és megtisztelő kihívás az őt kísérők számára. Az elmúlt évtizedek alatt megélhettem a szülészet szívem szerinti változásait, a rutinszerű medikalizált szülészettől a személyre szabott természetes szülésig.
Ez a változás a szülésznő képzéssel szemben is igényeket formált: a felsőszintű szülésznői szakmai képesítés megszerzését követően aromaterápiás képzésben részesültem, ami lehetőséget adott arra, hogy a szülés élettani folyamatát természetes szerekkel támogassam. 

Bodó Edit

Csecsemőgondozó

Egészségügyi szakközépiskola elvégzése valamint a gyermekápolói szakvizsga megszerzése után a Szent Imre Kórház újszülött osztályán kezdtem dolgozni.

 Az itt eltöltött négy évtized alatt nagyot változott a világ, így az újszülött osztály működése is, a korábbi anya gyermek szeparáció helyett a 24  órás rooming in rendszer lépett életbe új kihivásokkal.  

A kismamák praktikus tanácsokat kaphatnak a gyermekágyi teendőkkel, baba ellátásával illetve a  szoptatási nehézségek leküzdésével kapcsolatban.

Friederichné Nagy Andrea

Gyógytornász, mestertanár, humánkineziológus MSC.

1992-től, a Gyógytornász diplomám megszerzése óta dolgozom a Szent Imre Kórház Szülészeti- Nőgyógyászati Osztályán.  Részt veszek a Szülészeti-nőgyógyászati osztály pácienseinek ellátásában, és a családközpontú szülésfelkészítési team tagjaként kismamatornát vezetek. Két fiam is itt született. 

25 éve foglalkozom gátizomtorna/ medencefenék tréning alkalmazásával, inkontinencia megelőzésével és gyógyításával.

2000 óta a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán, a Fizioterápiai Tanszéken mestertanárként tanítom a gyógytornász-fizioterapeuta hallgatókat. Fő szakterületem a szülészet-nőgyógyászati és az urogynekológiai gyógytorna-fizioterápia.